VRSTA NOŽEVA ZA KOSILICE I NJIHOVE KARAKTERISTIKE

Što je važno pri odabiru prave oštrice noža za kosilice kosilice?

Kao stručnjak za sve što se odnosi na rezanje travnjaka, na kosidbu Vaših terena, isporučujemo NOŽEVE ZA KOSILICE za električne kosilice, benzinskih kosilica do kosilica i malih traktora.
Ovisno o području primjene i prirodi vašeg uređaja, trebat će vam noževi u različitim izvedbama.
U nastavku ćemo objasniti koje su glavne razlike kod noževa za kosilice i na što treba paziti pri kupnji.
 

Kako izmjeriti oštricu kosilice?

 

Duljina rezanja (L) lopatica kosilice predstavlja dijagonalnu duljinu izmjerenu od vrha  do vrha reznog ruba. (Uzmite u obzir moguće trošenje vrha).

Osim toga, da biste odredili pravi nož, potrebna vam je veličina ili dizajn središnjeg provrta (okrugli, ovalni, dijamantni, zvjezdani itd.)

Ako vaš nož ima i druge rupe osim središnjeg nosača, to se naziva vanjskim rupama. Veličina rupe / rupe (AL) i središnja udaljenost jedna prema drugoj (AB) ovdje igraju ulogu.

Sve informacije za  noževe za kosilice možete dobiti i kod nas ukoliko se ne snalazite.

Imamo noževe za HUSQVARNA KOSILICE, noževe za EINHELL KOSILICE, noževe za JOHN DEERE KOSILICE, noževe za MTD KOSILICE, noževe za STIGA KOSILICE i još mnoge druge koje možete pronaći u našem web shopu- https://puce.hr/nozevi-za-kosilice-i-pribor

Koje vrste lopatica kosilice postoje?

Standardni noževi

Standardni nož je oštrica kosilice koja se koristi na kosilicama s bočnim pražnjenjem.
Ovaj dizajn noža, koji nije vrlo čest u potrošačkom sektoru u Europi, koristi se s jedne strane za "starije" kosilice, ali i za profesionalne kosilice, na primjer.
Zbog "ravne" oštrice  , ovaj oblik noža za kosilice nije ili je samo u ograničenoj mjeri prikladan za kosilice sa sigurnosnom opremom!
 

Noževi sa krilom

Krilni nož je oštrica kosilice koja se koristi kod kosilica  s hvatačem trave (sakupljač trave, vreća za sakupljanje).
Zbog veće oštrice   u usporedbi sa "standardnim noževima", rotacija lopatica uzrokuje povećani učinak usisavanja   trave koja još nije izrezana ili povećani pritisak na vrh oštrice, što zauzvrat dovodi do boljeg stupnja punjenja košare za travu ili vrećice ventilatora trave. Osim toga, ovaj učinak potiče uglavnom čist izlazni kanal.
 

Oštrica za usitnjavanje

Nož za usitnjavanje je oštrica kosilice koja reže isječke trave na vrlo male čestice. Oni služe za poboljšanje opskrbe hranjivim tvarima i gnojenje travnjaka i ne moraju se odlagati odvojeno.
Oštrica za usitnjavanje radi u kosilici bez bočnog ili stražnjeg pražnjenja, u kojoj se pokošene trave režu "nekoliko puta" zbog posebnog oblika lopatica.
Da biste koristili oštricu za usitnjavanje u kosilici, trebat će vam ili posebna kosilica za usitnjavanje ili kosilica, koju možete proširiti "kompletom za malčiranje". (Zatvaranje kanala za izbacivanje, vjerojatno s novim nožem)
Da bi se dobio posebno zelen, sočan i njegovan travnjak, duljina trave ne smije biti "previsoka", jer se učinak malčiranja ne događa u tim slučajevima ili samo u smanjenoj mjeri. Također je važno obratiti pozornost na oštar rub noža.
 

Kombinirani nož

Kombinirani nož a je oštrica kosilice koja kombinira funkcije krila s funkcijama noževa za malčiranje, ali s "određenim smanjenjem" odgovarajuće funkcije.
 

Nož "Raptor"

Oštrica "Raptor" je oštrica kosilice koja kombinira funkcije standardnih lopatica s funkcijama noževa za malčiranje.
Zbog posebnog, nazubljenog oblika lopatice postiže se dobar učinak malčiranja, što je posebno korisno u profesionalnoj uporabi, jer se takvi strojevi često prodaju s bočnim pražnjenjem na potisnim kosilicama i kosilicama (posebno kosilicama s nultim okretom )!
 
 
Mi Vas rado opskrbljujemo sa  širokim rasponom noževa za kosilice, rezače četkica i još mnogo toga.
Naši noževi proizvedeni su po najvišim standardima kvalitete.
PROIZVEDENO U NJEMAČKOJ!
 
Osim toga kod naših noževa za kosilice osim što su produkt dobre stare njemačke škole, veliku ulogu igra i cijena noževa za kosilice pa se zaista trudimo da cijene budu realne. Ponekad se desi uz sav asortiman noževa za kosilice koje imamo na skladištu da baš Vaš nedostaje :)  no vrlo brzo ih dobijemo i isporučimo. A da Vas ne pretekne sezona košnje, pripremite se na vrijeme, odaberite svoj nož za kosilicu bez žurbe, a za bilo koje pitanje Vam rado stojimo na raspolaganju!
Proljeće stiže, a ako naručite na vrijeme stiže i Vaš nož za kosilicu.
   
   Pogledajte u naš shop ili nazovite !! 
 
Obavezno slijedite upute za instalaciju i sigurnost proizvođača uređaja!
 
 
;